Mandalizér

Představuji Mandalizér

Mandalizer.tv – uhněteno z čistého nadšení

Nastal čas posdílet, na čem teď pracuji, a pootevřít dvířka k nahlédnutí a navázání spolupráce. V půlce prosince 2023 jsem skončil v Merimu, kde jsem pracoval přes tři roky. Poslední měsíce jsem v sobě cítil narůstající nespokojenost a pocit, že nežiju svůj plný potenciál. Připadal jsem si v tom uvízlý a opakovaně přemýšlel, jak to změnit. Důvodů pocitu stagnace bylo víc, jeden z nich byl i pocit izolace a odpojení způsobený dlouhodobou prací na dálku. Druhý důvod byl pocit nedostatečného ohodnocení, tušení, že jinde bych si mohl vydělat víc. Což se tedy následně ukázalo jako mylné, po finanční stránce jsem se měl velmi dobře. To jsem ale nebyl tehdy schopný vidět. Ke třetímu důvodu se dostanu za chvíli.

Skončil jsem krátce před Vánoci, takže následující týdny byly vyplněné setkáváním se s přáteli a rodinou, trávil jsem mnohem více času s dětmi a pustil se s nimi do různých oboustranně zábavných projektů jako stavění a programování lego robotů, natáčení stop-motion videí, hráli jsme si, povídali, odpočívali. Občerstvil jsem se a načerpal novou inspiraci.

Původní plán byl, že si dám 3 měsíce pauzu od práce a pak zase někam nastoupím. Ale když jsem procházel jednotlivé inzeráty, tak se mnou málokdy něco opravdu zarezonovalo. Nějak to pořád nebylo ono. Během volného času jsem se vrátil ke svému starému hobby projektu Kukátko, což je digitální kaleidoskop. Užil jsem si s ním spoustu srandy, obzvláště s dětmi, ale necítil jsem v něm dostatečný businessový potenciál, byla to prostě jen sranda appka. Průlom přišel s odvozeným nápadem, který se přetavil v Mandalizér. Velmi rychle mě vtáhnul do sebe jako magnetický vír a už mě nepustil. Začalo se mi o něm v noci zdát, skvělé nápady přicházely s každou procházkou a ráno jsem se budil o hodinu dřív, celý nedočkavý, až budu moct zhmotnit nápady, které ke mně přišly během spánku.

Nadšení a touha byly tak velké, že odsunuly všechno ostatní do pozadí. A mně došlo, proč se mnou téměř žádná pracovní nabídka nerezonovala. Už nechci pracovat na úspěchu někoho jiného. Od teď buduji svůj vlastní úspěch. A to naprosto změnilo moji perspektivu, ze které nahlížím na práci. Došlo mi, že bych v žádném zaměstnání už nemohl být spokojený, ať by bylo placené sebelépe. Pořád bych vyměňoval svůj čas za peníze, srovnával se s kolegy, pochyboval o svém přínosu a schopnostech, které moc nerostly. Případný návrat do klasického pracovního poměru samozřejmě vyloučit nemůžu, ale pokud to přijde, bude to v jiné perspektivě, bohatší o spoustu zkušeností s rozjížděním vlastního podnikání a nově pocítěnou hodnotou práce, pozornosti, času a peněz.

Do nového projektu jsem se vrhnul po hlavě a teprve za běhu zjišťoval, co všechno neumím. Připadám si, jako kdybych skočil z vysokého útesu a teprve za letu se učil ovládat rogalo a objevovat jeho jednotlivé funkce. Což je tedy pro mě poměrně charakteristické, že se s nadšením vrhnu do něčeho nového, aniž bych tušil, jaké komplikace to přinese. A když už jsem v tom namočený až po krk, tak nezbývá než plavat. Je to skvělá a intenzivní škola.

Představení Mandalizéru

Poslouchali jste někdy hudbu očima? Prohlíželi si, jakou má barvu, texturu nebo tvar? Dívali se na vlnu, kterou hudba maluje?

Moje vize je postavit nástroj na vizualizaci hudby, který toto umožní. To je ten vzdálený horizont, ke kterému směřuji. Zatím mám prototyp, který je výrazně skromnější, co se funkčnosti týče, ale dostatečně způsobilý na to, abych s ním mohl jít ven a sbírat zpětnou vazbu a inspiraci. Na hudbu zatím ještě doopravdy nereaguje, ale i tak tvoří živé obrazce, do kterých je radost se zahledět. Ve spojení se vhodnou hudbou umí změnit stav mysli a navodit relaxaci, okouzlení nebo inspiraci.

Pro koho Mandalizér je?

Pro hudebníky nebo tvůrce, kteří skládají meditativní hudbu, pomalejší elektroniku nebo ambient.

Pro ty, kdo se rádi nechají unést pohledem na krásno. Pro ty, kdo se rádi kochají. Pro ty, kdo rádi poslouchají očima.

Pro zklidnění mysli a relaxaci před spaním nebo pro zpomalení a naladění se před taneční cestou nebo extatickým tancem.

Pro ty, kdo tvoří nebo sledují meditační videa nebo pracují s afirmacemi.

Dalších možných využití je bezpočet, jsem si jistý, že sami přijdete na taková, která by mě vůbec nenapadla.

Připojte se!

Můj bezprostřední cíl je najít prvních 100 lidí, kteří budou Mandalizér pravidelně používat a zároveň budou v pohodě s tím, že je to prototyp, na kterém průběžně pracuji a upravuji ho podle zpětné vazby. Jsou to lidé, jejichž názory, potřeby a inspirace jsou pro mě ohromně cenné. Pomáhají mi totiž Mandalizér vyladit na jejich potřeby tak, aby přinášel co největší užitek a zároveň byl jednoduchý a intuitivní na používání.

Můžete mě podpořit několika způsoby

  • Vyzkoušejte si Mandalizér a napište mi, jak se vám líbí a na co byste ho rádi použili.
  • Můžete si v něm vytvořit vlastní hudební videa, stačí jednoduše vložit hudbu z počítače.
  • Přihlašte se k odběru novinek na promo stránce mandalizer.tv.
  • Sdílejte dál. Možná máte ve svém okolí někoho, kdo tvoří hudbu, medituje, organizuje taneční nebo jiná setkání, je kreativní nebo jen má rád krásné věci. Pošlete mu odkaz.
  • Propojme se. Rád navážu oboustranně výhodnou spolupráci, vaše zpětná vazba mi pomůže Mandalizér dotáhnout k dokonalosti.

Pište mi přes mail, facebook, komentáře pod článkem, nebo si domluvme osobní setkání.

Kde si můžu Mandalizér vyzkoušet?

Můžete se přihlásit k odběru novinek na domovské stránce mandalizer.tv, nebo si vyzkoušet beta verzi dostupnou na https://mandalizer.onrender.com. Nutno dodat, že beta verze je beta! Není to finální produkt a průběžně se mění.

Sledujte facebookovou fan stránku.

Video ukázky

Meditace s handpanem

Příjemný housík

Relaxace pro dobré usínání od Jany Kubové

Dejte vědět svým přátelům, jaké pěkné obrázky jste našliShare on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Buffer this page
Buffer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


CAPTCHA Image
Reload Image