Ukázková videa

Tak jako vy, i já se rád dívám umělcům pod ruku, abych mohl fascinovaně sledovat jak vzniká obraz. Moc příležitostí sledovat někoho naživo nemám, a tak jsem vděčný za online videa. Posílám pár svých oblíbených.

Kazuo Oga – Malíř ze Studia Ghibli (točí skvělé pohádky se silnými ženskými postavami, žádné chudinky jako Popelka čekající na prince-zachránce. A ta hudba, bože můj, ta hudba, při poslechu taji jako jarní ledy…)

Nagualero – malíř-tramp. Chodí po lese a maluje. Jsou to dlouhá nesestříhaná videa, je vidět každý tah. Ale je nutné přeskakovat, hodinu a půl u toho fakt nevydržím. Nicméně je to dobrá škola, líbí se mi jeho cestovní výbavička. Malý kufřík, pár tub, stojan a pes. Občas i plachta proti dešti a spacák.

Cesar Santos – akademicky vzdělaný malíř a vizuálně nepřehlédnutelný týpek. Jeho “skeče” jsou mnohem lepší než moje nejlepší obrazy. Borec.

David Jamieson – portrétista. Tohle bylo jeden čas oblíbené malířské video dětí, dívali se na něj alespoň jednou za týden, hlavně Anežka teda. Ale hudba nic moc, pusťte si k tomu něco jiného.

Proko – online učitel kreslení. Tohle video je zrovna beze slov, ale má mnoho dalších, kde hodně mluví a vysvětluje. dobré tipy o anatomii. Jen ty černé čtverečky by tam nemusely být. Asi bydlí v nějakém puritánském státu.

Václav Kovář alias Veen Art Liberecký malíř, má ateliér v Moskevské ulici a vede kurzy malování. Klade si za cíl vychovat v Liberci novou generaci malířů. Čemuž fandím.

Zásadní otázka na konec: Kde na to všechno malování brát čas?

PS: Budu rád za vaše tipy. Podělte se v komentářích!

Dejte vědět svým přátelům, jaké pěkné obrázky jste našliShare on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Buffer this page
Buffer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


CAPTCHA Image
Reload Image