Vřelá sychravost

Celý prodloužený víkend jsem se těšil, že budu malovat, ale pořád tomu něco bránilo. V neděli odpoledne na chvíli vysvitlo slunce a roztrhaly se mraky. Ucítil jsem vhodnou příležitost k malování v pléneru. Co na tom, že je zima, to nějak zvládnu. Vyrazil jsem do kopců, ale než jsem dojel na místo, tak se počasí opět změnilo. Od Ještědu přicházel dešťový mrak a postupně v něm mizely kopce jeden za druhým. Mrholení přecházelo v déšť a brzy byla taková zima, že mi křehly ruce. Navzdory tomu bylo na co koukat. Dole pode mnou se třpytily plechové střechy továrních hal a okolní lesy hrály všemi odstíny pozdního podzimu, od hnědofialové po šedou, místy oranžovo-žlutou, tam kde ještě některé stromy měly listy. A nad tím vším olověné nebe a sychravý déšť.

Původní plán malovat přímo venku se brzy ukázal jako neschůdný, začalo regulérně pršet. Stihl jsem alespoň udělat pár črt a fotek, podle kterých jsem obraz doma domaloval. Při malování obvykle poslouchám hudbu a tentokrát to vyšlo tak, že aniž bych to plánoval, měl jsem v playlistu stejné album, jako když jsem tu byl posledně. Potěšilo mě to, vybavila se mi atmosféra posledního malování a dramatické rozdíly mezi nimi. Viz Paneláky mezi stromy.

Dávat sem ale podruhé stejnou hudbu by byl hřích, tak sem dám něco příhodně sychravého. Dhafer Youssef – Abu Nawas Rhapsody. Užijte si poslech.

Začínáme
work in progress
Hotovo

Dhafer Youssef – Abu Nawas Rhapsody. Užijte si poslech, je to borec.

Dejte vědět svým přátelům, jaké pěkné obrázky jste našliShare on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Buffer this page
Buffer

One thought on “Vřelá sychravost

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


CAPTCHA Image
Reload Image