Vlasoštětce

K nápadu vyrobit si s dětmi štětce mě kdysi přivedl náhodný rozhovor s jednou slečnou v hospodě, bohužel už si nevzpomenu na jméno, takže jí teď nemůžu poděkovat. Nápad jsem nosil v hlavě zhruba rok, než jsem ho konečně uskutečnil. Využil jsem příležitosti stříhání Ondry a nějaké jeho vlasy jsem si schoval do kelímku. Z nich jsem potom za pomoci dětí vyrobil unikátní vlasoštětce. Dětem se líbily natolik, že na ně dokonce natočily vlastní reklamu! Video je na konci článku, nenechte si ho ujít, je to legrace.

Co je potřeba

  1. Vlasy v dostatečném množství, stačí hrst. Je to jen otázka vyčkávání na vhodnou příležitost, dříve nebo později se ostříhá každý.
  2. Něco dostatečně mazlavého a lepivého, my jsme použili obal od Babybelu z barveného včelího vosku.
  3. Dutá trubička jako násada na štětec. My jsme použili fixy, některé z nich dokonce ještě funkční (má to své výhody, viz reklama).
  4. Sirky nebo špejle
  5. Nůžky
  6. Podložka proti špíně. Té bude totiž docela dost. Zbytky vosku a vlasů jsou skvělá věc do obýváku, to prostě chcete.
Vše co je třeba

Jak na to

Sestřihněte si vlasy do požadované délky, plus počítejte část, která bude obalená voskem. Z vosku užmouláte hada a vlasy tím spojíte dohromady. Je potřeba si pohlídat, aby to nebylo moc baňaté a vešlo se do násadky. Fixy jsou tak akorát, ale mohly by být tlustší 🙂 Než začnete do trubičky cpát vosk a vlasy, tak je dobré nejprve natlačit sirkou trochu vosku dozadu dovnitř. Ten pak pomůže lepit zevnitř.

Takhle pak vypadá nezastřihnutá hlava štetce. Pěkně střapatá a rozevlátá, je to totiž rocker. Zastřihněte si ho podle potřeby, ať ten neřád nevyčnívá, hezky jako za socíku. Nevýhoda těchto vlasoštětců je mimojiné to, že poněkud pelichají. Vosk není zas tak lepivé médium,  takže se nesmí za štětinky tahat. Na druhou stranu, z takových štětců budou mít děti radost, a to přeci chcete. Těch pár vypelichaných vlasů se dá zamést. Kdo má doma psa, ten to ani nepozná.

A tady je celá sada našich luxusních, unikátních, barevných a polyfunkčních štětců. (Je to skoro tak unikátní jako mrakodrapy z želé.) Protože jsou vyrobené (až na jeden) z funkčních fixek, tak se s nimi dá střídavě kreslit a malovat.

Reklama

Nenechte si ujít naši první reklamu, bude se vám líbit. Pamětníci jistě poznají pana Vajíčka. Mějte se tvořivě, přetvářejte svoje sny ve skutečnost a pokud se vám článek líbil, sdílejte ho dál.

Co dál číst?

Když už jsme u toho tvoření s dětmi, tak co třeba vyrobit si vlastní křídy? Je to jednodušší, než si myslíte. Na vyvážení něco vážnějšího – jak růst jako umělec.

Dejte vědět svým přátelům, jaké pěkné obrázky jste našliShare on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Buffer this page
Buffer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


CAPTCHA Image
Reload Image