Suché pastely

Před nedávnem jsem si koupil kartonový blok a učím se na něm kreslit suchými pastely. Oficiálně je určený jako základ pro scrapbook, ale skvěle se hodí i na prašné křídy. Je dostatečně hrubý, takže na něm barvy dobře drží a dají se vrstvit. Jen je pak potřeba je zafixovat (ale to bych musel dělat tak jako tak). Rozměry bloku mi už ale pomalu přestávají stačit a tak jsem dokoupil i samostatné kartony většího rozměru (50×70 cm, a 35x50cm). Ten větší rozměr je tak na horní hranici toho, co se dá s pastely venku zvládnout. Ten menší je lepší, dá se s ním i sednout a držet papír na klíně.

Blok má tu výhodu, že je ještě menší, tudíž lépe přenosný, ale neumožňuje takový rozmach. Je to spíše na rychlé čtrty pro zachycení atmosféry.

Ke každému obrázku opět přidávám hudbu, při které vznikal. Nakreslit ho samozřejmě trvá déle než jen tu jednu skladbu, berte to tedy jako hudební tipy pro další objevování. A budu rád za vaše hudební tipy. Jsem závislý na nové, neoposlouchané hudbě. Nabíjí mě.

Alosina výšina

Alosina výšina, pohled z rozkopaného parku

Tuhle budovu jsem kreslil zpoza stromů na druhé straně ulice. Poslech soundtracku k Takovým normálním zabijákům tomu propůjčoval až démonickou atmosféru. Ta hudba je skvělá, připomíná atmosférou Tarantiniho filmy.

Díra po Textilaně

Tady to mohlo být hezký …

Díra po Textilaně, kde mohl být krásný park ale místo toho tam je … nic.  Děkujeme všem zastupitelům Liberce, že od dob zbourání Textilany zůstalo místo strategicky zachováno, a jediné co se na něm mění, je to jak postupně zarůstá. Ještě pár let a on z toho ten park nakonec bude. Nebo možná městský prales. Myslím, že Django se k tomuhle místu docela hodí 🙂 Film jsem zatím neviděl, soudím jen podle hudby.


Poslední pivovarský rybník

Kouzelné místo

Pivovarský rybník. Moje oblíbené místo, kam se na svých malířských procházkách rád vracím. Každý rybník má svoji atmosféru a jinou barvu vody. První rybníky jsou plné temné vody a působí zakletě. Spodnější jsou čistější, až nakonec ten poslední má zeleně průhlednou vodu. Skvělé místo na nahé koupání o samotě 🙂

K poslechu Lauren Ritten – Swoon. Tohle je hudba, která mě spolehlivě dokáže uvolnit a rozkolébat. Je to vlastně dost minimalistická melodie, znám lidi, pro které je tohle za hranicí poslouchatelnosti, ale pro mě je to svým způsobem meditativní. Ten rytmus něco dělá s mým mozkem, že se dostanu do flow a dobře se mi pak tvoří. Pokud se vám tenhle track líbí, tak si vyhledejte label All Day I Dream, pod kterým to vyšlo. Vydává podobně laděný meditativní house (Oona Dahl, Yokoo, Gorje Hewek & Izhevski, Lauren Ritter, a další).

Vratislavický park

Vratislavický park, další moje oblíbené místo. Jsem rád, že tam vzniklo workoutové hřiště, jsou tam prolejzačky pro děti, pískoviště, upravené cesty. Takhle má vypadat park. Proč to nejde v Liberci? Místo zelených parků máme parky nákupní 🙁

A Dan Bárta je hudební mág. Skladba začíná sólem na cello, ale na youtube jsem našel jen zkrácenou verzi. Tak si zajděte na Bártův koncert, až bude u vás. Je boží!

Dejte vědět svým přátelům, jaké pěkné obrázky jste našliShare on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Buffer this page
Buffer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


CAPTCHA Image
Reload Image