Tantra – sexuální výchova na druhou

Jet na tantrický seminář mě lákalo už více jak rok, možná dva. Ale odrazoval mě důraz na duchovno, ke kterému jsem byl dost skeptický. Věci jako “energetické tělo”, “práce s energií čaker”, “rozvádění energie po těle” mi přišly jako ezokecy. Já jsem přeci racionálně založený a nebudu věřit jen tak nějakému nesmyslu. Takže to mě odrazovalo. Když jsem se od chlapů z Cesty vědomého muže dozvěděl o kurzu, který vedou manželé Komedovi, a slyšel jejich nadšené reakce, rozhodl jsem se to také zkusit. A dobře jsem udělal 🙂

Bylo to velmi hutné a velmi obohacující. Neměl jsem žádné konkrétní očekávání, jen touhu to zkusit, ochutnat, a tušil jsem, že to bude skvělé. Byl to pro mě transformační týden, ze kterého budu ještě dlouho čerpat. Zažil jsem dlouhé minuty, kdy jsem jen vnímal svoje tělo, byl jsem nabitý energií a byl jsem naprosto mimo slova. Nebylo pro mě ani možné nějaká slova formovat. Těžko takový zážitek popsat někomu, kdo to nezažil, ale pokusím se.

Jeden z nejsilnějších zážitků jsem měl během aromaterapie, což bylo téměř bezdotykové cvičení. Dostal jsem se do stavu, kdy jsem postupně cítil svoje čakry a energii v nich vnímal jako barevné světlo. Bylo to jako by se mi zevnitř rozsvěcovalo tělo, až jsem byl plný světla, které mě přesahovalo. Moje ruce se vznášely, v srdci jsem měl jemně růžovou záři, stejně jako v příběhu o Zářícím stromě, což mě dojalo. V hrdle jsem měl zlatě jantarové světlo a místo hlavy čistě bílé světlo. Při otevření korunní čakry jsem už jen expandoval do prostoru. Byl to stav blaženosti, jaký jsem dosud nepoznal. Silnější než sex, silnější než cokoliv, co jsem do té doby poznal. Když jsem se pak zvedal, tak jsem cítil, jako by něco šlo přede mnou. Jakoby se nejdříve zvedla moje duše a pak teprve moje tělo. Podobně silných zážitků pak bylo ještě několik.

Takže ačkoliv jsem racionální, materialistický (nebo si to alespoň o sobě myslím), tak musím říct, že na tom “energetickém těle” rozhodně něco je a stojí za to, ho zažívat a poznávat.

Další transformativní poznání pro mě bylo zjištění, jak silný může být prožitek vědomého doteku. A jak strašně moc záleží na úmyslu a pozornosti toho, kdo se dotýká. Stejný dotek může vyvolat diametrálně odlišný pocit jen tím, jak je dotýkající se naladěný. “Obyčejné” položení ruky na srdce a klín dokáže vyvolat divy. Nebo jen ruka nad tělem, kterou nějak cítím, aniž by se mě dotkla a (zatím) nevědomě na ni reaguji. Pro mě objevné. Nebo to, jakou moc má můj hlas a jak mě dokáže rozvibrovat. Jak skvělé je být hlasitý a reagovat hlasem na každý dotek. Jak se kumuluje energie v těle, až místo orgasmu expanduje do energetického těla a pak se dějí divy 🙂

Bylo to léčivé. Několikrát jsem se rozbrečel, cítil jsem se tak zranitelný a křehký, jako už dlouho ne. Přitom jsem zároveň načerpal velkou sílu a radost a posunuly se moje hranice. Bylo to tak hutné a intenzivní, že jsem rozhodně nepobral všechno a potřebuji si to zopakovat.

A vás chci pozvat k tomu, abyste to zkusili také. Nebojte se toho. Ano, pracuje se tam s nahým tělem a sexuální energií, ale velmi citlivě a s respektem. Není to žádné porno. Dokonce tam ani nejde o sex, ten, jak jsem zjistil, je proti tomuhle slabý odvar. Netušil jsem, že existuje více stupňů orgasmu a že většina lidí, včetně mě, prožívá většinou jen ten první stupeň. Dovnitř ven, dovnitř ven, hotovo. Ale když cítíte každou buňku v těle, jak se raduje a tancuje, tak to je něco 🙂 Přeji vám to zažít.

Chci tímto také poděkovat manželům Komedovým a vyjádřit jim svůj respekt a úctu za jejich citlivé a názorné vedení. Pokud vás tantra zaujala, podívejte se na jejich stránky Umění milování nebo se rovnou přihlašte na některý z jejich kurzů. Nebudete litovat.

Tady jsme byli ubytovaní

UPDATE

Je dost možné, že ty světla které jsem cítil v sobě, byl nějaký z projevů synestézie. Viz například tento článek. To by ledacos vysvětlovalo.

Dejte vědět svým přátelům, jaké pěkné obrázky jste našliShare on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Buffer this page
Buffer

One thought on “Tantra – sexuální výchova na druhou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


CAPTCHA Image
Reload Image