Harcovská přehrada

Tenhle obraz vznikl ve dvou fázích. První byla zhruba před měsícem, kdy jsem o volném odpoledni vyrazit malovat na přehradu. Měl jsem tam už vytipované místo nedaleko restaurace Bílý Mlýn. Ten den ale v předpovědi hlásili bouřky, a to se i vyplnilo. Když jsem dorazil na místo, tak se už pomalu stahovaly mraky. Rychle jsem si udělal pár náčrtků a dal se do malování. Potkal jsem také pár známých, kteří šli zrovna kolem a poklábosil s neznámými kolemjdoucími. Byli zvědaví na obraz, ale nebylo v podstatě na co se dívat. Byla to jen první hodně hrubá vrstva barev, hodně zelených a hnědých ploch, s trochou představivosti si mohl divák domyslet, že to je “asi nějaký les”. V téhle podobě obraz potom na pár týdnů zůstal, protože se mezitím nebe zatáhlo až se zešeřilo. Místy byla obloha nepříjemně olivově zelená. Z dálky už probleskovaly blesky. Rychle jsem se sbalil, paletu jsem ani neutíral, mokré plátno v druhé ruce a utíkal jsem domů. Stihl jsem to tak tak, pár minut po příchodu začal prudký liják. Kdyby mě chytil, tak by mi obraz určitě rozmočil. To jsou ty radosti malování venku. Musíte si zabalit všechny potřebné věci, dojít na místo a pak utíkat pryč s nedokončeným obrazem.

První fáze
Rychlá barevná skica

Druhou fázi jsem dodělal právě teď 🙂 Myslel jsem že už ten obraz nikdy nedodělám a chtěl jsem ho přemalovat, ale chytil jsem druhý dech. Proč, to si nechám zatím pro sebe.

Hotovo

Pro ty z vás, kdo máte rádi kvalitní hudbu, tady mám zase něco k poslechu. Album “Autumn In Moving Pictures” od Billy Childs jazz na pomezí vážné hudby. Ta hudba vypráví o tom, jak je svět krásný a barevný. Někdy vnímám hudbu jako prostor nebo tanec barev a tahle hudba přímo kreslí nádherné kudrlinky. Když si ji pustíte v práci, možná se budete jen 10 minut neproduktivně usmívat. Užijte si poslech. Dole pod videem je odkaz na úvodní skladbu ze stejného alba. Skvěle se u toho maluje.

bonus: Path among the trees – https://www.youtube.com/watch?v=NUgPBuS–S4

Dejte vědět svým přátelům, jaké pěkné obrázky jste našliShare on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Buffer this page
Buffer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


CAPTCHA Image
Reload Image