Temný les a Tři Kameny

Les je zvláštní prostředí. Když jsem v něm, tak mě uklidňuje… ptáci zpívají, stromy šumí, větřík pofukuje. Idyla. Ale když ho začnu kreslit, něco se s ním stane. Stíny ztmavnou a suché smrkové větvě jsou ostré, holé a pichlavé. Pouze vrcholky stromu dosáhnou na sluneční svit, zbytek lesa je tmavý. Z idyly zbylo jen nebe prosvítající mezi vrcholky stromů, spíše tušené než viděné. Tak jako Nebe, ve které věříme.

Nakresleno na výletě v Jeseníkách, někde pod Třemi kameny.

karton_blok_2016_01_Jeseniky_03_Temny-les-pod-Tremi-Kameny

Tenhle obrázek se hodně líbil Naty, a chtěla něco podobného na zakázku. Zkusil jsem ho tedy překreslit na větší formát. Druhá verze je víc uhlazená, ztratila původní syrovost a místo ní je více cítit lesní klid. Je to dáno i tím, že když něco kreslím podruhé, jsem už v jiné náladě.

temny-les-pod-Tremi-Kameny

PS: Naty je výborná fotografka. Doporučuji ji sledovat, moc se mi její fotky líbí. Má foto-profil na Facebooku. Třeba její album z cesty po USA. Hodně pěkné 🙂

Rozhled ze Třech Kamenů je úchvatný, krajina se před vámi otevře a krásně se vlní. Doporučuji jako tip na výlet, ten rozhled stojí za to.

karton_blok_2016_01_Jeseniky_04_Pohled-ze-Trech-Kamenu

Cestou ze Třech Kamenů mě oslovil proud světla mezi stromy. Osvětloval cestu a vypadalo to, jako světlo na konci tunelu. Zem byla pokrytá spadaným jehličím, lehce oranžovým. Trochu jsem spěchal, abych ostatní nezdržoval, takže je to taková nadrsněná rychlovka.

karton_blok_2016_01_Jeseniky_05_Temny_les_pod-Tremi-Kameny-II

Poslední obrázek jsem stihl jen v rychlosti načrtnout, protože už pro nás přijelo auto. Dodělal jsem ho až za 2 dny, takže je to spíš podle fantasie než podle paměti 🙂

karton_blok_2016_01_Jeseniky_06_Z-pameti

Dejte vědět svým přátelům, jaké pěkné obrázky jste našliShare on Facebook
Facebook
Share on Tumblr
Tumblr
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Buffer this page
Buffer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


CAPTCHA Image
Reload Image